Predavanja o volkovih v Sloveniji

Vljudno vabljeni na tri predavanja o volkovih v Sloveniji, ki jih na društvu Dinaricum v okviru projekta SloWolf organiziramo v sodelovanju s knjižnico Logatec, Mestno knjižnico in društvom Drobnovratnik:

  • Volkovi v Sloveniji: spoznanja iz projekta SloWolf – sreda, 18. april 2012 ob 20.00 v dvorani Inštituta za raziskovanje krasa v Postojni
  • Volkovi iz slovenskih gozdov – četrtek, 19. april 2012 ob 19.00, velika dvorana Narodnega doma vLogatcu (vhod skozi knjižnico)
  • Volkovi iz slovenskih gozdov – četrtek, 17. maja 2012 ob 18.00, v Mestni knjižnici v Ljubljani(Kersnikova 2)

Povzetek vsebine predavanj: Volkovi so živali, ki le malokoga pustijo ravnodušnega. Nekateri jih vidijo kot krvoločne zveri, drugi kot simbol divjine in utelešenje svobodnega duha. V predavanju bomo bolje spoznali resnično plat življenja volkov v naših gozdovih, kot so jo spoznali slovenski raziskovalci, ki že dve leti na različne načine proučujejo volkove v okviru projekta SloWolf. Med drugim boste zvedeli koliko volkov v resnici živi pri nas, prestavljene pa bodo tudi zgodbe nekaterih volkov, ki so jih strokovnjaki opremili s telemetričnimi ovratnicami in spremljali preko genetskih vzorcev ter tako natančneje spoznali njihovo življenje.

Predavatelj: Miha Krofel