Vabilo na »howling« ali izzivanje oglašanja volkov

Spet je leto naokrog in čas letošnjega popisa volkov z izzivanjem oglašanja. Nekateri, ki ste se SloWolf prostovoljnih akcij v preteklih letih že udeleževali, ste bili o tem obveščeni, seveda pa k sodelovanju vabimo tudi vse ostale zainteresirane.

Gre za metodo spremljanja volkov, ki služi za ugotavljanje prisotnosti teritorialnih tropov volkov ter prisotnosti mladičev. Na določenih točkah v gozdu oponašamo tuljenje volkov, s čimer poskušamo izzvati odgovor teritorialnega tropa.

Datumi izobraževalnih predavanj, ki so obvezna za bodoče prostovoljce, so našteti spodaj. Po predavanju se bomo odpravili tudi na teren, kjer bomo slišano preizkusili v praksi.

1. izobraževalno predavanje bo v sredo 25.7.2012 ob 19-ih na OŠ Košana.

2. izobraževalno predavanje bo 6., 7., ALI 8.8.2012, predvidoma ob 18-ih na Oddelku za Biologijo, Večna pot 111 v Ljubljani, a vas bomo o točnejšem terminu naknadno še obvestili.

Predvideni termini za izvajanje popisa bodo potekali v tridnevnih intervalih, najverjetneje okoli 17.- 19.9.2012 in 20.-22.7.2012 v poznih večernih urah, a vas bomo o podrobnostih obvestili kasneje, saj je vse odvisno od vremena.

Predhodne prijave tokrat niso potrebne, prostora za vse slušatelje bo dovolj.

Če imate dodatna vprašanja, jih lahko pošljete na e-pošto slowolf.prostovoljci@gmail.com, na katera vam bomo odgovorili v čimkrajšem času. Navodila za izzivanje oglašanja najdete na tej povezavi.

Sodelovanje na predavanju je predpogoj za udeležbo na popisu!

Vabljeni!!!

Več o zimskem sledenju volkov si lahko preberete v na tej povezavi.