Ekskurzija na Mašun

V sredo, 12.1.2010, smo organizirali in vodili poldnevno ekskurzijo za prijavitelje LIFE+ projektov iz Slovenije in drugih držav EU, Ministrstvo RS za okolje in prostor, Evropsko komisijo in monitorje na znano pohodniško točko Mašun blizu Ilirske Bistrice. Tekom izleta jim je naša sodelavka Nina na malce hudomušen, a strokoven način predstavila kraje na poti do Mašuna in izletniško točko iz vidika narave, zgodovine in še kako drugače.

[cml_media_alt id='746']img_5313[/cml_media_alt]

Udeleženci ekskurzije so bili dobro razpoloženi, saj nas je pričakal jasen in sončen dan. (Foto: U. M)

[cml_media_alt id='747']img_5324[/cml_media_alt]

Nina je udeležencem ob prihodu v Mašun predstavila kraj, okoliško rastlinstvo in živalstvo, nekaj informacij o prisotnosti velikih zveri v mašunskih gozdovih in ostale zanimivosti območja. (Foto: U.M)

[cml_media_alt id='748']img_5330[/cml_media_alt]

Udeleženci so se sprehodili po učni poti proti razgledni točki. (Foto: U.M)

[cml_media_alt id='749']img_5339[/cml_media_alt]

Čudoviti razgled na Snežnik. (Foto: U.M)

[cml_media_alt id='750']img_5347[/cml_media_alt]

Tabla vsebuje informacije o prisotnosti rjavega medveda na tem območju, ki je bila izdelana v okviru preteklega LIFE projekta. (Foto: U.M)

[cml_media_alt id='751']img_5348[/cml_media_alt]

Nina nas je peljala na ogled medvedjega brloga. (Foto: U.M)

[cml_media_alt id='752']img_5351[/cml_media_alt]

Ker je bilo snega zelo malo, sledi živali nismo našli, zato je Nina v majhen košček snega vrisala oblike stopinj velikih zveri. (Foto U. M)

Po končanem pohodu smo odšli na kosilo v prijetno Gostišče Mašun, kjer je bil udeležencem predstavljen namen, cilji in načrtovane aktivnosti projekta SloWolf, nato pa je sledilo okusno kosilo.

[cml_media_alt id='753']img_5368[/cml_media_alt]

Predstavitev projekta SloWolf je sprožila med udeleženci veliko zanimanja, saj so nama z Nino postavljali veliko vprašanj. (Foto: N.R.)