Obisk projekta SloWolf v Triglavskem narodnem parku

Ko smo lani razširili projektno območje tudi na severozahodni del države, smo vanj vključili tudi celotno območje našega edinega narodnega parka: Triglavski narodni park (TNP). Ker smo večino priprav za dejavnosti spremljanja populacije volkov (Akcija C.1) takrat že zaključili, so v sezoni 2010/2011 te dejavnosti potekale predvsem na območju vzhodno (ali pa jugo-vzhodno) od primorske avtoceste. V naslednjih sezonah pa bomo aktivnosti v čim večji meri razširili tudi na preostali del projektnega območja in tudi na območje TNP-ja.

Odzvali smo se povabilu iz TNP-ja in v ponedeljek, 6. junija, odšli na obisk na Bled. Članom TNP-ja in lokalnim predstavnikom Zavoda za gozdove ter Zavoda za varstvo narave Republike Slovenije smo predstavili naš projekt in dejavnosti v katerih bi v bodoče lahko sodelovali.

[cml_media_alt id='841']tnp-11[/cml_media_alt]

Obisk je bil uspešen in veseli smo bili pozitivnih odzivov za sodelovanje v projektu SloWolf.

[cml_media_alt id='842']tnp-12[/cml_media_alt]

Dogovorili smo se tudi za naslednji bolj tehnični obisk v jeseni, ko bomo še natančneje predstavili potek zbiranja neinvazivnih genetskih vzorcev volka, ki so eden pomembnejših načinov pridobivanja podatkov o populaciji volkov pri nas, ter ostalih metod spremljanja populacije volkov, kamor se bodo vključili. Rezultati pridobljeni v okviru našega projekta bodo parku v pomoč pri boljšemu načrtovanju upravljanja z volkom znotraj meja parka.