Dobili smo ovratnico volkulje Tonke

Danes smo na policijski postaji Postojna prevzeli telemetrično ovratnico volkulje Tonke. Ovratnico so gobarji našli konec septembra 2012 v bližini vasi Selce in ker je bila ovratnica videti prerezana, je bila takrat sprožena kriminalistična preiskava proti neznanemu storilcu zaradi suma krivolova (sporočilo za javnost ob tem dogodku).

Po opravljenih genetskih analizah se je izkazalo, da se DNK volkulje, ki je junija 2013 poginila ob trku z avtomobilom, 100 % ujemal z DNK telemetrično spremljane volkulje Tonke. Na temelju teh izsledkov je bila kriminalistična preiskava ustavljena (sporočilo za javnost).

Ob današnjem pregledu ovratnice ugotavljamo, da se je ovratnica pretrgala na za to predvidenem mestu – traku iz blaga, ki predstavlja varovalo, da žival ovratnice ne bi nosila po nepotrebnem do konca življenja.  Rob raztrganega traku je zelo raven, ker se je trak pretrgal na stiku s kovinsko ploščico, ki ga pritrjuje na škatlo z baterijo. Trak je zaradi tega videti, kot da bi bil prerezan z nožem. Trak se je raztrgal nenavadno hitro in bomo o tem obvestili proizvajalca ovratnic.

ovratnicatonka1

Danes smo na PP Postojna prevzeli ovratnico volkulje Tonke.

ovratnicatonka2

Raztrgal se je trak iz blaga (ventralni del).

ovratnicatonka3

Raztrgal se je trak iz blaga (dorzalni del).