Izpeljane že tri delavnice v okviru akcije A.2

V okviru projekta bo izpeljana serija petih delavnic za izdelavo predloga Akcijskega načrta upravljanja z volkom v Sloveniji za obdobje 2012-2014. Prve tri delavnice so potekale v petek, 28. januarja, četrtek 3. februarja in petek 4. februarja 2011, na Oddelku za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire (Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani).

Udeleženci delavnice so bili predstavniki vladnih in nevladnih inštitucij (Biotehniške fakultete (strokovnjaki iz področja agronomije, gozdarstva, biologije in zootehnike), Ministrstva za okolje in prostor RS, Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, Zavoda za varstvo narave, Agencije RS za okolje, Zavoda za gozdove Slovenije, Društva Dinaricum, Kmetijsko-gozdarske zbornice, Društva za osvoboditev živali in njihove pravice, Društva za zaščito živali LJ, Zveze društev rejcev drobnice Slovenije, Lovišč s posebnim namenom in Krajinskega parka Kolpa, Lovske zveze Slovenije, Inšpektorata RS za kmetijstvo, gozdarstvo, hrano), ki zastopajo interesne skupine, ki so z varstvom volkov v Sloveniji povezane. Preko participativnega pristopa z vključevanjem vseh interesnih skupin smo najprej definirali grožnje in izzive pri upravljanju z volkovi v Sloveniji ter sobivanju z ljudmi. Nato smo opredelili glavne in specifične cilje, ki jih želimo v tem obdobju dosegati in na kakšen način za vse teme, razen za temo “Škode”. Naslednji dve delavnici, ki bosta potekali 17. in 18. februarja 2011, pa bosta posvečeni temi “Škode” in katere se bodo udeležili še dodatni predstavniki iz skupine rejcev drobnice.

Nekaj utrinkov iz dela na delavnicah.

[cml_media_alt id='769']??????????[/cml_media_alt] [cml_media_alt id='770']??????????[/cml_media_alt] [cml_media_alt id='771']??????????[/cml_media_alt]

Več fotografij lahko najdete v galeriji.

Preberete si lahko tudi poročila s 1.2. in 3. delavnice.